Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: Crvena paprika babura, 150 g bulgura, 2 srednje velika patlidžana, 50 g krupnije nasjeckanih prženih oraha, 125 g narezanoga kozjeg sira
1. Korak
Pecite papriku dok koža ne pocrni. Zamotajte je u papirnatu vrećicu i ostavite da stoji pet minuta. Zatim ogulite kožu i sjemenke te narežite na trake.
2. Korak
U posudu stavite bulgur i prelijte ga vrućom vodom. Ostavite neka stoji 30 minuta. Uzduž prepolovite patlidžan. Izdubite meso te ga narežite na kockice i stavite u posudu.
3. Korak
Bulgur dobro ocijedite i dodajte mesu patlidžana s paprikom, orasima i kozjim sirem. Izdubljeni patlidžan napunite smjesom. Punjene patlidžane pecite u pećnici oko 30 minuta.
Jeste li znali...
Bulgur je djelomično kuhana, sušena i krupno mljevena pšenica ili ječam.
Punjeni patlidžani
3:37 PM