Janjeći kotleti



Sastojci: 100 g maslaca, grančica svježeg ružmarina, 100 ml suhoga bijelog vina, žličica senfa, sol, papar, 8 janjećih kotleta, 2 češnja češnjaka, 3 žlice maslinova ulja

Priprema: Maslac stavite u zdjelu i ostavite da omekša. Ružmarinu otrgnite iglice i nasjeckajte ih te izmiksajte s vinom. Mješavinu kuhajte u loncu dok ne ostanu samo dvije žlice tekućine.Umiješajte je u maslac sa senfom, solju i paprom. Začinski maslac oblikujte pomoću dviju žlica u žličnjake i ostavite ih u hladnjaku oko sat vremena da se stvrdnu. Kotletima odstranite kosti. Zgnječite češnjak, umiješajte u maslinovo ulje i natrljajte kotlete. Pecite ih na vrlo jakoj vatri oko četiri minute s obje strane. Na svaki kotlet stavite po žličnjak od maslaca i poslužite vruće.

Statistika