Pečeni svinjski kotleti s tikvicama



Sastojci: 3 limuna (1 iscijeđen i 2 narezana na četvrtine), 60 ml maslinova ulja, 50 g crnih maslina, 4 kotleta s kosti debljine oko 2 cm, 6 tikvica prepolovljenih po duljini

Priprema: U zdjelici pomiješajte limunov sok, ulje i masline. Svinjetinu stavite u veću zdjelu i prelijte pomiješanom smjesom. Pokrijte prozirnom folijom i na sat vremena stavite u hladnjak. Pećnicu zagrijte na 200*C. Veliku teflonsku tavu stavite na srednje jaku vatru. Zagrijte malo ulja. Svinjetinu pržite dvije minute sa svake strane dok ne postane smeđa. Premjestite svinjetinu u veliki lim za pečenje te dodajte tikvicu i marinadu u kojoj je bila svinjetina. Pecite 15 – 20 minuta. Na polovici vremena okrenite kotlete. Pecite dok meso i tikvice ne budu mekani. Poslužite vruće s limunom narezanim na četvrtine.

Statistika