Piletina sa špinatom



Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta


Sastojci: 4 pileća prsa bez kože i kosti, 90 ml pesta od rajčice, 12 kriški pancete, 500 ml manje masnog vrhnja, 300 g mladog špinata

1. Korak
Piletinu uvaljajte u pesto od rajčica. Pokrijte je prianjajućom prozirnom folijom i sat vremena držite u hladnjaku.

2. Korak
Pancetu pržite tri minute u suhoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava. Izvadite je i stavite na stranu. Ulijte vrhnje i zakuhajte.

3. Korak
Piletinu pržite u tavi pet minuta s obje strane. U vrhnje dodajte špinat i kuhajte dok ne uvene. Umiješajte pancetu. Piletinu poslužite vruću s kremastim špinatom.

Jeste li znali...
Rajčica je jedan od najbogatijih prirodnih izvora vitamina C, a bogata je i kalcijem.

Statistika