Sastojci: bundeva (očišćena i narezana na trakice), 3 žlice maslinova ulja, 2 luka, patlidžan, crvena paprika, žuta paprika, 200 g šparoga, 2 velika klobuka šampinjona, 4 rajčice, 2 zgnječena češnja češnjaka, žlica nasjeckanog bosiljka, 200 g sira camemberta
Priprema: Zakuhajte malo posoljenu vodu. Dodajte bundevu i kuhajte dok napola ne omekša. Izlijte vodu. Uljem premažite kolutove luka i pecite ih na tavi dvije minute s obje strane. Prebacite ih u veću posudu i držite na toplome mjestu. Jednako tako premažite i ispecite ploške patlidžana te ih stavite u zdjelu. Papriku pecite tri - četiri minute da se malo zapeče i omekša te je dodajte povrću. Šparoge premažite uljem i pecite uz povremeno okretanje oko četiri minute. Dodajte ih povrću. Gljive premažite uljem i stavite na njih skuhanu bundevu. Pecite tri minute uz stalno okretanje. Dodajte u zdjelu. Rajčice, češnjak i bosiljak prelijte preostalim uljem, zagrijte i posolite, stavite na pečeno povrće i rasporedite komadiće sira.
Plata od povrća
2:00 PM