Sastojci: 4 pileća odreska od prsa, 100 g suhih marelica, sol, mljeveni papar različite boje, 100 ml rakije od marelica, 100 ml kukuruznog ulja, 200 g pancete, 2 kruške, 2 jabuke
Priprema: Suhe marelice namočite u rakiju i pustite da odstoje. Narežite pileća prsa i napunite marelicama. Začinite solju i smjesom mljevenog papra, poškropite ostatkom rakije i s malo kukuruznog ulja. Poklopite i stavite u hladnjak da se marinira oko dva sata. Narežite slaninu na ploške. Izvadite piletinu iz hladnjaka i omotajte je slaninom, koju učvrstite čačkalicama. Meso često okrećite na roštilju da se ravnomjerno ispeče. Kruške i jabuke narežite na komade debele oko dva cm. Kad meso počme tamnjeti, stavite voće na roštilj. Poslužite vruće.
Savitci od piletine
9:43 PM