Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 4 velika krumpira, 20 dag ementalera, poriluk, maslinovo ulje, 20 dag šampinjona, peršin, luk, vlasac, bosiljak, papar, sol, , vrhnje, sir
1. Korak
Ogulite krumpir i narežite ga na ploške. Poriluk i luk narežite na kolute, a šampinjone na ploške. Nauljite vatrostalnu posudu i posložite red krumpira pa ga začinite.
2. Korak
Dodajte šampinjone, luk i poriluk narezan na kolute pa pospite naribanim sirom. Ponavljajte redoslijed dok ne potrošite sve namirnice. Na kraju složenac završite slojem krumpira.
3. Korak
Zalijte s malo vode te pecite 40 minuta u pećnici na 180*C. Izmiješajte vrhnje sa začinima i sirom te ga prelijte po krumpiru. Pecite još deset minuta. Poslužite uz sezonsku salatu.
Jeste li znali...
Poriluk sadrži tiosulfonate, koji rezanjem prelaze u sulfide te djeluju kao antibiotici.
Krumpir s povrćem
7:33 PM