Medaljoni od svinjetine



Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci: 12 svinjskih medaljona (600 g), 30 g maslaca, korijen komorača, 8 minirajčica, 50 g pinjola, 100 ml bijelog vina, vlasac, peršinovo lišće, sol, papar, parmezan ili ribani sir prema želji


1. Korak
Komorač operite i očistite, narežite ga na ploške debele oko cm te posolite. Rajčice očistite i operite, obrišite ih kuhinjskom krpom te razrežite na četvrtine. Vlasac i peršinovo lišće nasjeckajte.

2. Korak
U velikoj tavi rastopite maslac i prepržite s obje strane posoljene te napaprene medaljone. Izvadite ih na tanjur. U istoj tavi s obje strane prepržite komorač. Dodajte rajčice i pinjole.

3. Korak
U komorač stavite medaljone pa dodajte peršinovo lišće, vlasac i vino. Tavu pokrijte poklopcem te lagano pirjajte oko deset minuta. Jelo kuhajte još dvije minute. Izvadite na pladanj i pospite ribanim sirom.

Jeste li znali...
Komorač je odličan u salati od avokada i naranči ili s jabukama i svježom rikulom.

Statistika