Sastojci: 4 pileća prsa bez kože i kosti, 1,25 dl balzamičnog octa, 0,9 dl ekstra djevičanskog maslinova ulja, 16 koktel – rajčica, papar
Priprema: Oštrim nožem zarežite kožu rajčice kako biste dobili uzorak romba. Pazite da ne zarežete meso. U zdjeli pomiješajte balzamični ocat i 60 ml ulja. Piletinu stavite u smjesu, pokrijte folijom i sat vremena držite u hladnjaku. Pećnicu zagrijte na 180*C. Rajčice stavite na papir za pečenje i poškropite preostalim uljem. Začinite paprom. Pecite 10 – 15 minuta da omekšaju. Izvadite i stavite na stranu. Na tavi za roštilj pržite piletinu pet minuta sa svake strane. Narežite meso i poslužite s pečenim rajčicama.
Piletina u balzamičnom octu s rajčicama
4:10 PM