Broj osoba: 6
Priprema: 60 minuta
Sastojci: 45 g maslaca, češnjak,komorač, 450 g rajčica, 225 g šparoga, 2 žlice koncetrata rajčice, 1,15 l ribljeg temeljca, 900 g filetiranog lista, 450 g filetiranog bakalara, 285 ml vrhnja za kuhanje, sol
1. Korak
Rastopite maslac. Dodajte češnjak i sjeckani komorač te pirjajte pet minuta. Umiješajte rajčice, šparoge, koncetrat rajčice i riblji temeljac. Kad juha proključa, poklopite i ostavite neka se kuha 20 minuta.
2. Korak
Ribu ubacite u juhu te kuhajte na laganoj vatri pet minuta. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Dobro izmiksajte. Posudu u kojoj se kuhala juha isperite i ponovno ulijte juhu. Umutite vrhnje.
3. Korak
Dodajte vrške šparoga i kuhajte pet minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Posolite i popaprite. Poslužite u velikoj zagrijanoj posudi za juhu, ukrasite vrhnjem i listovima komorača.
Jeste li znali...
Komorač se pirja s povrćem, peče uz maslinovo ulje i začine ili gratinira.
Riblja juha sa šparogama
7:41 PM