Rajčice punjene ribom

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci: 12 malih rajčica, 30 dag svježeg oslića, 2 žlice majoneze, limunov sok, 2 žlice maslinova ulja, peršin, češnjak, mrkvica, kriška limuna, glavica salate puterice, sol, papar, tabasco


1. Korak
Zdjelu dopola napunite vodom, posolite, dodajte kolutiće mrkve, grančicu peršina i krišku limuna. Kuhajte 15 minuta. U tom temeljcu kuhajte osliće oko deset minuta. Osliće ohladite, odvojite od kostiju pa ih razlomite prstima.

2. Korak
Ribi primještajte majonezu, sitno kosan češnjak i peršin. Nakapajte limunovim sokom, dodajte nekoliko kapi tabasca te dosolite. Rajčicama odrežite vrhove, izdubite ih pa napunite ribljom smjesom.

3. Korak
Na tanjure posložite listiće zelene salate, posolite i prelijte maslinovim uljem. Na njih složite punjene rajčice. Ukrasite grančicom peršina.

Jeste li znali...
Rajčica je jedan od najbogatijih prirodnih izvora vitamina C, a bogata je i bakrom.

Statistika