Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 2 žlice suncokretova ulja, 1,5 kg svinjske lopatice, 60 g brašna, 450 ml pilećeg temeljca, 4 žlice octa, 3 žlice meda, 2 žlice sojina umaka, 250 g šampinjona, 250 g suhih šljiva, peršin, sol, papar
1. Korak
Zagrijte ulje i pržite meso izrezano na kockice na srednje jakoj vatri pet minuta dok posvuda ne poprimi smeđu boju. Pospite brašnom i pržite, miješajući, minutu.
2. Korak
Umiješajte pileći temeljac, ocat, sojin umak, med, sol i papar pa zagrijte do vrenja. Prebacite u vatrostalnu posudu i pirjajte 2 sata u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva.
3. Korak
Umiješajte gljive i šljive u vatrostalnu zdjelu, pa pirjajte 1 sat da meso omekša. Prema potrebi začinite i poslužite ukrašeno peršinom.
Jeste li znali...
Suhe šljive sprečavaju začepljenje žila, potiču probavu te obiluju vitaminima.
Složenac na engleski način
5:37 PM