Gulaš od gljiva



Broj osoba: 2 – 3
Priprema: 40 minuta

Sastojci:
500 g raznih gljiva, 3 luka, 400 g rajčica, 125 ml bistre mesne juhe, 50 g maslaca, sol, papar, žlica brašna, 125 ml kiselog vrhnja, ½ vezice peršina

1. Korak
Očistite i operite gljive te ih narežite na kocke. Očistite i nasjeckajte luk. Narežite rajčice. Zagrijte maslac i popržite luk dok ne postene zlatnožut. Zatim dodajte gljive i rajčice. Miješajući, pirjajte pet minuta.

2. Korak
Zagrijte mesnu juhu i dodajte mješavini s gljivama. Začinite solju i paprom. Poklopljeno kuhajte oko deset minuta na slaboj vatri. Izmiješajte vrhnje i brašno. Umiješajte ih u gulaš da postane gušći.

3. Korak
Operite, posušite i sitno nasjeckajte peršin pa njime pospite gulaš. Uz njega poslužite meso divljači ili okruglice.

Jeste li znali...
Ostaci jela od gljiva u hladnjaku se mogu čuvati najdulje 24 sata.

Statistika