Potrebne namirnice (za 10 obroka): 700 g janjetine, 150 g ulja, 150 g luka, 20 g češnjaka, 200 g povrća za začine, 20 g paprike u prahu, 100 g svježe paprike, 200 g svježih rajčica, 100 g brašna, 100 g kiselog vrhnja, 1 limun, 30 g soli i 3 l temeljca
Priprema: Narezati meso na veće kocke i zajedno s kostima oprati. U prikladnoj posudi pirjati sitno narezan luk i češnjak, dodati meso, posoliti i pirjati kraće vrijeme, dodati paprike, doliti temeljca ili vode, dodati povrće za začine narezano na kocke i svježu papriku narezanu na rezance. Kada je sve mekano, juhu zgusnuti tamnim zaprškom. Dodati svježe rajčice, limunov sok, ponovno kratko vrijeme kuhati, skinuti s vatre i začiniti vrhnjem, paprom i peršinom.
Juha od janjetine na srpski način
12:13 AM