Njoki na zeleni način



Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci:
500 g krumpira, 200 g brašna za kruh, 30 g kukuruznog brašna, 30 g maslaca, jaje, 150 g špinata, sol


1. Korak
Krumpir ogulite, operite, narežite na kocke pa ga skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ga i zgnječite u pire. Još toplom pireu dodajte sol i maslac. Smjesu istresiteu veliku staklenu zdjelu.

2. Korak
Špinatu otrgajte peteljke te ga operite. Blanširajte ga u posudi s malo kipuće vode. Ocijedite ga i fino nasjeckajte. Nakon što se smjesa od krumpira malo ohladila, umiješajte brašno, špinat i jaje.

3. Korak
Smjesu gnječenjem brzo preradite u krumpirovo tijesto. Tijesto narežite na komade te ih oblikujte u svitke na dasci posutoj brašnom. Narežite na njoke i kuhajte oko deset minuta.

Jeste li znali...
Za njoke je najbolje rabiti ''brašnasti'', bijeli krumpir s hrapavom korom.

Statistika