Slavonska juha



Potrebne namirnice (za 10 obroka): 400 g prasetine ili svinjetine, 400 g piletine, 200 g jetara, 50 g slanine, 100 g masnoće, 200 g krumpira, 200 g brašna, 200 g luka, 50 g češnjaka, 1 limun, 2 dl kiselog vrhnja, 20 g paprike u prahu, 1 jaje, 1 dl bijelog vina, 2 lovorova lista i pola svežnjića peršina

Priprema: Prasetinu i piletinu narezati na krupnije kocke. U prikladnoj posudi zagrijati masnoću, dodati usitnjen luk i pirjati dok ne porumeni. Dodati oprano meso i jetra, pirjati desetak minuta, staviti papriku, doliti vode, posoliti, dodati lovora, na kockice narezanog krumpira i lagano kuhati jedan sat. Na radnoj dasci usitniti češnjak, slaninu i peršin, oblikovati kuglicu i uroniti je u juhu. Od polovice brašna i jajeta zamijesiti tvrdo tijesto, iskidati u male čipetke, i ukuhati u juhu. Pomiješati vino, vrhnje i ostatak paprike i tom smjesom legirati juhu. Po potrebi posoliti i začiniti limunovim sokom.

Statistika