Kašasta mesna juha

Potrebne namirnice (za 10 obroka): 500 g klaoničkog mesa ili divljači, 100 g luka, 200 g povrća za začine, 100 g brašna, 2 dl kiselog vrhnja, 2 jaja ( žumanca ), pola limuna, 2,5 l svijetlog temeljca, 100 g masnoće, 1 g papra i 30 g soli

Priprema: Na zagrijanoj masnoći prepržiti luk, dodati meso narezano na krupnije komade, propirjati, dodati na ploške narezano povrće za začine i doliti temeljac. Lagano kuhati dok meso ne omekša, izvaditi ga i samljeti. Juhu s povrćem protisnuti, dodati meso i prokuhati. Začiniti limunom, paprom, posoliti i zgusnuti. Kašaste juhe od klaoničkog mesa poslužuju se s prženicama od kruha, prženim graškom, profiterolima i raznim dodacima. Kašaste juhe od mesa divljači mogu se začiniti crnim vinom i džemom.

Statistika