Potrebne namirnice (za 10 obroka): 1,5 kg rakova, 150 g povrća za začine, 30 g konzerviranih rajčica, 50 g maslaca, pola limuna, 0,5 dl konjaka, 2 dl vrhnja, 2 dl bijelog vina, 1 lovorov list, 2 l ribljeg temeljnog umaka i 1 g papra
Priprema: Žive rakove (manje cijele, a veće krupno rezane) pirjati na maslacu i povrću za začine. Dodati rajčice, flambirati konjakom, zaliti bijelim vinom i lagano kuhati dvadesetak minuta. Kuhane rakove izvaditi, očistiti meso iz repova i kliješta. Povrće u kojem su se pirjali rakovi zaliti svijetlim ribljem temeljcem, kuhati kraće vrijeme, a zatim protisnuti. U juhu dodati na kocke narezano meso rakova i sve ponovno prokuhati, pa začiniti limunovim sokom, vrhnjem i maslacem od rakova.
Krem - juha od rakova
1:27 PM