Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: Pile, 2 dl maslinova ulja, 10 dag pancete, 15 dag luka, 2 češnja češnjaka, 2 komada ljutih feferona, 45 dag oguljene rajčice, temeljac od pileće kocke, sol, papar, bosiljak
1. Korak
Piletinu narežite na komade, a pancetu na kockice. Kratko popržite na maslinovu ulju dok ne porumeni. Posolite i popaprite. Meso izvadite iz posude.
2. Korak
Pancetu popržite i dodajte na masnoću s feferonima, lukom i usitnjenim češnjakom. Kratko popirjajte uz dolijevanje temeljca.
3. Korak
Vratite piletinu u umak s usitnjenom rajčicom. Lagano pirjajte oko 30 – 40 minuta dok meso ne omekša. Prema ukusu, dodajte bosiljak te poslužite uz rižu.
Jeste li znali...
Češnjak su u drevna vremena mnogi ljudi povezivali s vječnim životom.
Ljuta piletina
4:31 PM