Njoki s patlidžanom

Broj osoba: 4
Priprema: 35 minuta

Sastojci:
Patlidžan, komad mozzarelle, glavica luka, stručak svježeg bosiljka, 4 žlice maslinova ulja, limenka rajčice ( 400 g ), 2 žlice kapara, sol, papar, 800 g njoka


1. Korak
Operite patlidžan, očistite ga i narežite na kockice. Posolite ih i ostavite da odstoje deset minuta.

2. Korak
Ocijedite mozzarellu i narežite je na kockice. Nasjeckajte luk i bosiljak. Popržite patlidžan na tri žlice ulja na većoj temperaturi oko osam minuta pa ga izvadite na kuhinjski papir.

3. Korak
Pirjajte luk tako da postane staklast. Dodajte rajčicu, a kad se zagrije, umiješajte patlidžan, kapare i bosiljak. Dodajte njoke i prokuhajte ih u umaku te prije posluživanja pospite kockicama mozzarelle.

Jeste li znali...
Bosiljak potiče apetit, poboljšava pamćenje i koncentraciju te uklanja migrenu.

Statistika