Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 1 kilogram mariniranih krila, mladi luk, 4 srednje velika krumpira, ulje, kiselo vrhnje, peršin, slatka crvena paprika, papar, sol
Postupak: Neoguljeni krumpir posolite i premažite uljem. Zamotajte ga u foliju, stavite na rešetku roštilja i povremeno okrenite. Nakon približno 20 minuta stavite krumpir na žar i pecite ga još 10 minuta ( veći krumpiri mogu se peći i do 1 sat ). U međuvremenu ispecite krila na roštilju ( približno 10 minuta sa svake strane ). Za preljev izmiješajte kiselo vrhnje, dodajte žlicu vode, posolite, začinite crvenom paprikom, popaprite i sve dobro izmiješajte. Krumpir razrežite, posolite, prelijte preljevom i pospite peršinom. Mladi luk operite i posolite.
Marinirana krila s pečenim krumpirom i mladim lukom
12:22 AM