Broj osoba: 4
Priprema: 35 minuta
Sastojci: 250 g basmati riže, 600 g svinjetine, mladi luk, svježi đumbir (20 g), češanj češnjaka, ½ svežnjića korijandra, žlica ulja, žlica gotove zelene paste od curryja, limenka kokosova mlijeka, 350 g maslaca od kikirikija
1. Korak
Prokuhajte rižu s malo soli, poklopite i ostavite na toplom štednjaku 20 minuta. Svinjetinu narežite na kocke, a mladi luk na komadiće. Nasjeckajte đumbir, češnjak i korijandar.
2. Korak
Zagrijte ulje u teflonskoj tavi i pržite meso na jakoj vatri pet minuta. Dodajte mladi luk, đumbir i češnjak te smanjite temperaturu. Kratko popržite.
3. Korak
Pastu od curryja kratko popržite u tavi na jačoj vatri. Dolijte kokosovo mlijeko i maslac od kikirikija i ostavite da se kuha pet minuta. Meso posolite i pospite korijandrom te poslužite s umakom i rižom.
Jeste li znali...
Kineskinje jedu korijen đumbira kako bi spriječile mučnine tijekom trudnoće.
Svinjetina s kikirikijem
12:30 AM