Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: Purica, pola kilograma crnih maslina, 25 dag sušene pancete, masnoća, sol
1. Korak
Puricu posolite izvana i iznutra te napunite s pola kilograma prethodno poprženih maslina. Otvor zašijte ili pričvrstite kako masline ne bi ispale pri okretanju. Pancetu tanko narežite i njome obložite puricu te i to zavežite.
2. Korak
Tako pripremljeno meso položite na trbuh jer će samo tako bijelo meso ostati sočno te puno arome masline i pancete. Zalijte je vrelom masnoćom i stavite u zagrijanu pećnicu.
3. Korak
Tijekom pečenja nekoliko je puta okrenite da cijela postane zlatnožuta. Prema potrebi, prekrijte je aluminijskom folijom da se koža ne prepeče. Poslužite uz krumpir i zelenu salatu.
Jeste li znali...
Osim ulja, od crnih maslina može se napraviti i liker, a priprema se na Braču.
Purica s maslinama
12:42 AM