Salata od puretine



Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta

Sastojci:
500 g tjestenine, 200 g fileta od purećih prsa, limenka kukuruza u zrnu (330 g), 5 žlica ulja, žlica octa, 4 žlice kiselog vrhnja, žličica praha od kurkume, ½ vezice svježega korijandra, sol, papar


1. Korak
Skuhajte tjesteninu u šest l vode. U međuvremenu operite puretinu, osušite je i narežite je na uske trake. Ocijedite kukuruz.

2. Korak
Zagrijte žlicu ulja u teflonskoj tavi i popržite meso na jakoj vatri oko tri minute. Ocijedite tjesteninu i isperite u hladnoj vodi, ocijedite i stavite u zdjelu. Dodajte puretinu i kukuruz te promiješajte.

3. korak
Začinite salatu mješavinom preostalog ulja, octa, kiselog vrhnja, soli, papra i praha od kurkume. Operite korijandar, osušite ga, nasjeckajte i dodajte salati.

Jeste li znali...
Kurkuma se još naziva žuti korijen, a tijekom povijesti koristila se kao boja za tkanine.

Statistika