Salata Nica



Broj osoba: 4
Priprema: 25 minuta

Sastojci:
300 g kuhanih krumpira, 300 g rajčica, 3 tvrdo kuhana jaja, paprika, glavica luka, glavica zelene salate, limenka tunjevine ( 200 g ), 100 g crnih maslina bez koštica, 125 g slatkih feferona, 6 žlica maslinova ulja, 3 žlice vinskog octa, ½ žlice gorušice, sol, papar, malo šećera


1. Korak
Ogulite krumpir i narežite na kockice. Operite rajčice, narežite ih na osmine i pritom odstranite peteljke. Ogulite jaja i narežite ih na osmine.

2. Korak
Prepolovite papriku, a polovice narežite na trake. Oljuštite luk i narežite ga na kolutove. Razdijelite listove salate. Tunjevinu ocijedite i natrgajte na komade.

3. Korak
Sve sastojke stavite u zdjelu s uljem i feferonima. Izmiješajte ulje, ocat, senf, šećer, sol i papar te time začinite salatu.

Jeste li znali...
Gorušica je izvrstan izvor selena i omega – 3 masnih kiselina, kao i željeza, cinka te kalcija.

Statistika