Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 2 glavice luka, češanj češnjaka, 2 žlice maslinova ulja, 300 g miješanoga mljevenog mesa, limenka oguljenih rajčica, žlica pirea od rajčice, žličica osušene majčine dušice, 5 žlica maslaca, 3 žlice brašna, 400 ml mlijeka, 10 listova lazanja, 100 g svježe naribanog parmezana
1. Korak
Luk i češnjak nasjeckajte te pržite dvije minute. Dodajte meso i pržite pet minuta na srednjoj temperaturi. Umiješajte rajčice i pire te ostavite da se kuha deset minuta na slabijoj vatri. Začinite majčinom dušicom, solju i paprom.
2. Korak
Zagrijte u loncu tri žlice maslaca. Dodajte brašno stalno miješajući pjenjačom. Podlijevajte mlijekom i nastavite miješati. Neka umak kuha oko dvije minute. Maknite sa štednjaka te začinite.
3. Korak
Namastite posudu. Slažite tijesto, meso i bešamel umak dok sve ne potrošite. Završite umakom. Pospite parmezanom i preostalim maslacem te pecite 30 minuta na 180*C.
Jeste li znali...
Majčina dušica bogata je željezom i kalcijem te je odlična za liječenje migrene.
Lasagne Al forno
7:04 PM