Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta
Sastojci: Tijesto: 200 g brašna, 2 žličice suhoga kvasca, 2 žličice šećera, ½ žličice soli;
Nadjev: Češanj češnjaka, 2 žličice šećera, 20 g maslaca, 100 ml kiselog vrhnja, 2 žlice limunova soka, 300 g fileta lososa, 50 g rikule, 60 g parmezana
1. Korak
Umijesite sastojke za tijesto. Nasjeckajte češnjak te ga s dvije žlice šećera pržite tri minute na rastopljenome maslacu. Umiješajte vrhnje pa začinite solju, paprom i nekoliko kapi limunova soka.
2. Korak
Losos narežite na komadiće i poškropite limunovim sokom. Od tijesta izvaljajte dva okrugla tijesta za pizzu te svaki nadjenite smjesom od vrhnja. Svaku pizzu pecite osam minuta na 180*C.
3. Korak
Operite rikulu i posušite. Pizze koje su se kratko zapekle nadjenite lososom te svaku pecite još 10 – 15 minuta. Naribajte parmezan te njime pospite pizze i ukrasite listovima rikule.
Jeste li znali...
Češnjak konzerviran u ulju ili octu u Kini i Tajlandu je omiljeno jelo uz pečeno pile.
Pizza s lososom
4:27 PM