Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta
Sastojci: 200 g brašna, 200 ml mlijeka, 2 jaja, 2 žlice mineralne vode, sol, papar, 2 žličice maslaca, 200 g mahuna, glavica luka, 300 g mrkve, 200 g smrznutoga graška, 2 žlice vrhnja, 200 g svježe naribanog ementalera
1. Korak
Stavite brašno u zdjelu. Pjenjačom umiješajte mlijeko i jaja. Dolijevajte mineralnu vodu sve dok ne dobijete glatko tijesto. Posolite i popaprite. Otopite žličicu maslaca u tavi i ispecite osam tankih palačinki.
2. Korak
Prerežite mahune napola. Nasjeckajte luk. Ogulite mrkvu i naribajte je. U tavi otopite žličicu maslaca, dodajte mahune i pirjajte 5 minuta. Umiješajte sir.
3. Korak
Na svaku palačinku stavite osminu smjese od povrća. Preklopite palačinke i poslažite ih u tavu u kojoj su se pekle. Pospite preostalim sirom. Poklopite tavu i pirjajte palačinke oko tri minute.
Jeste li znali...
Mahune su odličan izvor celuloze pa poboljšavaju probavu te su izvrstan diuretik.
Palačinke s povrćem
7:28 PM