Sastojci: 75 dag brašna T-500, 22 dag crnih maslina bez koštica, 4 žličice suhoga kvasca, 2 žlice maslinova ulja, 2 crvena luka, 3 žlice peršina, korijandra ili mente, 1,5 žličica soli
Priprema: Propirjajte luk narezan na tanke rezance. Masline krupno narežite. Brašno, sol, suhi kvasac i krupno nasjeckani začin izmiješajte s maslinama i lukom. Tijekom miješanja dodajte 4 – 5 dl tople vode. Tijesto mijesite oko 10 minuta pa stavite u pobrašnjenu posudu. Ostavite na toplom. Kad se obujam udvostruči, tijesto lagano premijesite, razdijelite na 2 hljepčića i pecite u vrelom nauljenom plehu. Hljepčiće zarežite nožem na 3 – 4 mjesta i pecite oko 40 minuta na temperaturi od 220*C.
Mirisni krušćići s maslinama
2:07 PM