Riblje polpete od ostataka ribe

Sastojci: 300 g pečenog mesa ribe, 100 g starog kruha bez kore, 2 češnja češnjaka sitno sječeno, 1 žlica svježega sjeckanog peršina, 1 žlica svježe sjeckanog vlasca, 1 jaje, 100 g oštrog brašna, 0,5 l sojina ulja za prženje, 1 dl mlijeka, malo svježeg origana, sol, papar

Priprema: U posudu stavite kruh narezan na kockice i mlijeko, a kada se kruh natopi, procijedite ga. Nakon toga u električni sjekač stavite zajedno kruh, meso, ribe, češnjak, peršin, vlasac, origano i jaje te izmiksajte. Od dobivene smjese oblikujte okruglice koje uvaljate u brašno i pržite u dubokoj posudi s uljem. Kada okruglice dobiju zlatnu boju, vadite ih i tako ocijeđene servirajte uz hrskavu salatu kao glavno jelo ili samostalno kao tapas.

Statistika