Pissaladiere



Tijesto: 450 g oštrog brašna, sol, suhi kvasac, 3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja, 300 ml tople vode;

Umak i nadjev: 3 žlice maslinova ulja, 4 glavice luka, 2 češnja češnjaka, 400 g nasjeckanih rajčica u gustom umaku iz limenke, 2 žlice koncentrata rajčice, žlica kosanog mravinca, 100 g fileta inćuna iz limenke, 16 crnih maslina, papar


Priprema: Zamijesite tijesto, stavite ga u nauljenu zdjelu i ostavite da se diže dok se ne udvostruči. Pirjajte luk i češnjak, dodajte nasjeckane rajčice sa sokom, koncentrat rajčice, mravinac i papar prema želji pa pirjajte još deset minuta. Dignuto tijesto lagano premijesite te razvaljajte u kvadrat veličine 30 cm i prenesite u nauljen lim za pečenje. Umak od luka i rajčica razmažite po tijestu, a zatim složite filete inćuna križajući ih okomito i vodoravno. U svaki kvadratić stavite po četvrtinu masline te ostavite da se diže 15 minuta. Pecite 30 minuta dok korica ne postane zlaćana.

Statistika