Sastojci: 8 jaja, 3 žlice nasjeckanog peršina, 80 g sira feta, sol, papar,
žličica slatke mljevene paprike;
Ostalo: 2 žumanjka, 20 g brašna, ½ l ulja za prženje
Priprema: Kuhajte jaja deset minuta, isperite hladnom vodom, pa oljuštite i
uzdužno prepolovite. Izvadite žumanjke te stavite u posudu s peršinom i
izmrvljenom fetom. Začinite solju, paprom i mljevenom paprikom pa sve dobro
izmiješajte. Stavite nadjev u polovice jaja. Žličicom razdijelite masu tako da
ostane malo zaobljena. Umutite žumanjke. Nadjevna jaja uvaljajte u brašno i
ispržite polako spuštajući u ulje pomoću žlice. Poslužite uz mladi luk.
Jeste li znali...
Jaja nemojte predugo kuhati jer tada bjelančevine u bjelanjku oslobađaju
sumporvodik pa jaja poprime loš miris.
Pržena nadjevna jaja
4:19 PM