Pržena nadjevna jaja



Sastojci: 8 jaja, 3 žlice nasjeckanog peršina, 80 g sira feta, sol, papar, žličica slatke mljevene paprike;

Ostalo: 2 žumanjka, 20 g brašna, ½ l ulja za prženje

Priprema: Kuhajte jaja deset minuta, isperite hladnom vodom, pa oljuštite i uzdužno prepolovite. Izvadite žumanjke te stavite u posudu s peršinom i izmrvljenom fetom. Začinite solju, paprom i mljevenom paprikom pa sve dobro izmiješajte. Stavite nadjev u polovice jaja. Žličicom razdijelite masu tako da ostane malo zaobljena. Umutite žumanjke. Nadjevna jaja uvaljajte u brašno i ispržite polako spuštajući u ulje pomoću žlice. Poslužite uz mladi luk.

Jeste li znali...
Jaja nemojte predugo kuhati jer tada bjelančevine u bjelanjku oslobađaju sumporvodik pa jaja poprime loš miris.

Statistika