Empanade od puretine

Sastojci: 175 ml tople vode, 250 g tijesta za pizzu, jaje, ½ žličice mljevene paprike;

Pikantni nadjev: Žlica ulja, luk, češanj češnjaka, svježi feferon, 250 g mljevene puretine, 300 g krumpira, po ½ žličice mljevenog cimeta, korijandra i kima, 4 žlice bijelog vina, mrkva, 30 g badema (prženih i krupno narezanih), 45 g grožđica, 2 žlice pirea od rajčica, 2 žlice svježega korijandra 

Priprema: Luk, češnjak i nasjeckani feferon očišćen od sjemenki popržite na vrućem ulju nekoliko minuta. Dodajte puretinu i pržite pet minuta. Krumpir koji ste narezali na kockice kuhajte pet minuta. Ocijedite. Smjesi puretine dodajte cimet, korijandar i kim te popržite 30 sekundi. Dodajte vino i kuhajte dok tekućina ne ispari. Umiješajte krumpire, nasjeckanu mrkvu, grožđice, bademe, pire od rajčice, korijandar te sol i papar. Maknite s vatre. Umiješajte vodu u mješavinu za tijesto i mijesite dvije minute dok ne postane glatko. Pokrijte i ostavite pet minuta pa podijelite na pet jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte na pobrašnjenoj površini na krugove promjera 20 cm. Nadjev rasporedite po sredini, rubove premažite umućenim jajetom, preklopite u polumjesec, stisnite i preokrenite. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom 10 – 15 minuta da se digne. Maknite foliju, premažite ostatkom jaja, pospite paprikom i pecite deset minuta na 220*C. Smanjite na 180*C i pecite još 15 minuta.

Statistika